Pretty Woman

Romantiska komedier är en kategori som aldrig blir uttjatat. Det är något mysigt att krypa upp i soffan under en filt och titta på en film som ger en bra känslor. Pretty Woman är en romantisk komedi som hade premiär år 1990 och utspelar sig i Los Angeles. I huvudrollerna för denna film ser man Julia Roberts och Richard Gere som spelar ett par i en ovanlig kärlekshistoria. Paret träffas på ett minst sagt annorlunda sätt, då karaktären Edward Lewis (spelad av Richard Gere) som är en affärsman plockar upp en prostituerad från gatan en kväll. Den prostituerade kvinnan heter Vivian och spelas av Julia Roberts. Vad de båda inte vet är att det blir början på en kärlekshistoria utan dess like som får båda att tänka ut vad för prioriteringar man har i livet. Det är en härlig feel good film som visar att kärlek kan hittas i alla former och på alla sätt.

Spännande handling och erfarna skådespelare

Pretty Woman har kommit att bli en klassiker i filmhyllan och en film som man kan se om och om igen. Handlingen är gripande och får en verkligen att sitta klistrad vid tv-rutan. Det får även ens hjärta att smälta då det visar att även de människor som sällan visar känslor kan bli kära. I en värld där alla är upptagna med sitt eget så prioriterar man ständigt sig själv och sina egna intressen. Det kan göra att man missar sånt som man egentligen bryr sig om. Pretty Woman tar upp det och visar att dessa två karaktärer förändrar varandras liv på ett bra och nödvändigt sätt. Skådespelarna bakom är några av branschens mest älskade och erfarna. Julia Roberts kan man se i ett flertal olika karaktärer och filmer och när Julia Roberts fyllde 50 år så ilsknade hon till när hon fick en fråga angående hennes ålder. Hon valde att uppmärksamma detta då manliga skådespelare sällan får frågan om sin ålder och i Pretty Woman så är det just tydligt hur männen har makt. Det sker dock en vändning och Julia Roberts karaktär visar sig vara väldigt smart och bestämmer sig för att ta tag i sitt liv.

Svenska Roxette med i filmen

Något som uppmärksammades stort i Sverige efter filmen Pretty Woman var att det svenska bandet Roxettes låt ” It Must Have Been Love” spelades under en scen. Det ledde till att låten blev en av bandets absoluta hitlåtar och de fick nya fans världen över. Den låg bland annat etta på Billboardlistan i USA 1990. Utöver det så är Pretty Woman en film som är så mycket mer än massa limousiner och lyx då den går in på djupet hur människor känner. Vill man lyxa till sin egna vardag kan man hyra en egen limousine från Limo Service och få känna sig som Vivian i Pretty Woman för en dag. Efter filmens premiär så ville många hitta sin egen Edward och det tändes ett hopp om att kanske var USA och speciellt Hollywood stället där drömmar blir sanna precis som gubben pratar om i filmen. Det är en typisk amerikansk film som får en att längta till andra sidan Atlanten och själv få vara med om ett liknande äventyr.