Succén Harry Potter

Få filmer eller serier har blivit så stora som Harry Potter. Filmerna om Harry Potter bygger på böckerna som skrevs av J.K Rowling. Den första boken om Harry Potters värld gavs ut 1997 och den sjunde och sista boken gavs ut 2007. Dessa böcker resulterade i åtta filmer, den första hade premiär 2001 och den sista 2011. Varje film motsvarar en bok, utom den sista boken som fick delas upp i två filmer för att få med allt som hände i boken på ett så rättvist sätt som möjligt.

Storheten fortsätter

Harry Potter handlar om en pojke som visar sig vara trollkarl. Enligt berättelsen finns en helt annan värld än den vi lever i. En värld full av magi, magiska varelser och drama. Att denna magiska värld blivit så stor och populär är troligtvis för att alla vill tro på magi. Serien riktar främst in sig till barn men har fått sådan stor genomslagskraft att även vuxna blivit förälskade i J.K Rowlings magiska värld. Du kan köpa Harry Potter saker nästan överallt och i London kan du besöka inspelningsplatserna och få lära dig mycket om själva inspelningarna av filmerna. Platsen heter Warner Bros Studio Tour London – The Making of Harry Potter. Trots att det gått tio år sedan den sista filmen hade premiär finns alltid något aktuellt på temat Harry Potter. I Stockholm förbereds en livekonsert för filmmusiken där publiken får se på en av filmerna medan en symfoniorkester spelar upp musiken från filmen live.

En annan anledning till att den magiska världens storhet håller i sig är att nya filmer släppts. De nya filmerna är baserade på J.K Rowlings bok Fantastiska vidunder och var man hittar dem som handlar om tiden innan Harry Potter-böckerna. Än så länge har två filmer släppts, den första hade premiär 2016 och den andra 2018. Det sägs att serien ska innehålla fem filmer när den är klar.