För filmälskare!

Alla människor är olika och gillar olika saker. Ta bara ämnet film exempelvis. Här finns det många olika kategorier av film att välja vilket gör att alla kan få se just sina egna favoriter. Och det bästa av allt; det görs hela tiden nya filmer för vita duken.

Oavsett vad man gillar så är en riktigt bra film något man minns länge. Kanske så pass att man till och med mer än gärna ser om filmen flera gånger. En film som ger avtryck på det viset hos någon bevisar att den fullgjort sitt uppdrag genom att inte bli en i mängden. Denna känsla för en film är naturligtvis personlig och vissa som minns en särskild filmrulle kanske inte alls finns kvar i tankarna hos någon annan. Och det är där som legofilmer klivit in stort och dominerar för både yngre och äldre barn. Även vuxna uppskattar dessa legofilmer som finns. De är fantastiskt utförda med sådan verklig inlevelse att man som tittare nästan kan känna legobitarnas rörelser i händerna när man ser filmerna.

Film är ett fascinerande ämne och kan båda beröra och uppröra. Därför blir just film aldrig ett uttjatat och tråkigt område.

Dagens barnfilmer skiljer sig ganska mycket från förr. Numera finns många tekniska hjälpmedel och funktioner att kunna ta till för att göra riktigt bra animerade filmer för denna unga publik. De nya Legofilmerna till exempel har ju en alldeles särskild teknik där riktiga Legofigurer rör sig och pratar med ansiktsmimik som är slående perfekt till ljudet av tal i filmerna. Detta var inte möjligt att genomföra för bara ca. tjugo år sedan när barnfilmerna producerades på ett helt annat sätt.

Drama inom filmbranschen har en bredd som är väldigt stor och just dramafilmer kan grunda sig i allt från kärleksdrama, psykologisk drama, dramakomedier samt dramathrillers och mycket mer. Just drama-schanger är det största området att kunna variera filmmanus på.

Varför just drama är det mest fascinerande området kanske beror på att så många kan uppfatta drama på helt olika sätt. En dramafilm för någon kan upplevas helt utan djup medan andra uppfattar filmen helt tvärtom. I Aftonbladet kan man läsa om de bästa DVD-filmerna man kan köpa som både innefattar klassiska och nyare filmer.

Det som också kan förstärka upplevelser vad gäller film är naturligtvis skådespelarna och hur deras kemi sinsemellan upplevs när filmen rullar på den stora duken. Är det till exempel en kärleksfilm behövs det mer än någonsin en fungerande personkemi, annars kan det synas igenom att det inte är två samspelta individer som ska agera kärleksfullt mot varandra.

Musiken i filmer är också enormt viktigt. En romantisk film som spelar ljuva musikaliska toner i bakgrunden vid en laddad kärleksscen förstärker naturligtvis det som utspelas för publiken medan en tyst bakgrund kan förminska och inte göra filmen rättvis trots en bra handling och manus. Eller en fullspäckad actionfilm utan dundrande musik som gör fartfyllda scener till att kännas ännu mer fartfyllda kan bli platt utan bra och passande filmmusik.

Film är med andra ord inte enbart ett bra manus utan helheten av en film är avgörande som exempelvis legofilmerna!