Filmen Drömkåken

Kommer du ihåg filmen Drömkåken? Det är en svensk film som hade premiär 1993 och blev mycket populär runtom i landet. I filmen kan vi se flera stora svenska skådespelare, så som Suzanne Reuter och Björn Skifs, som mer är känd som artist. Kanske får filmen dig att börja drömma om ett nytt hus eller renovera ditt nuvarande hem? Se bara till att göra det smidigare än personerna i filmen…

Filmen och dess skådespelare

 

Drömkåken handlar om en familj som bor i en lägenhet. Pappan (spelad av Björn Skifs) tröttnar på lägenhetslivet och köpet ett hus till familjen. Att renovera det gamla vackra huset visar sig dock bli ett större projekt än vad familjen först hade trott. I filmen hittar vi kända namn som Jan Malmsjö, Johan Ulveson och Peter Dalle, som också står för manus och regi. Störst roll har dock Björn Skifs. Visste du att Björn Skifs fyllde 70 år i år? Detta firades givetvis!

Lär dig av filmens misstag

Renoveringen av huset i Drömkåken går inte hela tiden så lyckat. Trots det kanske filmen inspirerar dig till att göra om i hemmet? Genom att surfa in på buildor.se kan du inspireras till att göra om i hemmet. Här hittar du det mesta du kan tänka dig för att göra om i ditt hem – olika sorters golv och dörrar, belysning och högkvalitativa produkter till köket. Kom bara ihåg att lära dig av de misstag som görs i Drömkåken så ska det nog gå bra!