Filmtips till husvagnssemestern

Dags att rulla ut på vägarna med husvagnen? Härligt! Då gissar vi att grillen, badkläderna, solglasögonen redan är nedpackade. Men något som kan göra husvagnssemestern lite extra mysig är så klart att ha med sig några bra filmer. Efter en lång dag i solen kan det var mysigt att avsluta kvällen med en riktigt bra film, eller hur? Dessutom kan en bra film bli räddningen för regniga dagar. Vilka filmer ska man då sats på? “Vi hade i alla fall tur med vädret” är en svensk klassiker med Claire Wikholm och Rolf Skoglund. Det har gått närmare 30 år sedan filmen hade premiär men den kommer garanterat även förgylla årets resa också.

Från Änglagård till Beck

 

Om man är på husvagnssemester i Sverige är det så klart extra kul att kolla på svenska filmer. En annan klassiker är “Änglagård”, från 1992, med Rikard Wolff och Helena Bergström. “Göta kanal”-filmerna är också riktiga klassiker vilka skildrar allt som kan hända då man beger sig ut på resa i sommar-Sverige. Filmen “Mitt liv som hund”, som kom ut 1985, kan man garanterat att se om många gånger. Håkan från klassikern “Sunes sommar” är så klart också ett måste! Ulf Malmros gjorde även en hyllning till sommaren i den sevärda filmen “Den bästa sommaren”. Väljer du hellre en svart-vit film så är vårt bästa filmtips “Sommaren med Monika” daterad 1953. Eller varför inte välja “Att angöra en brygga” från 1965? Vill du hellre ha spännande thrillers kan du till exempel välja “Beck” eller filmerna om “Johan Falk”.

Hitta filmerna online

Som du ser finns det många sevärda svenska filmer. Den svenska sommaren är garanterat bra på film! Väntar en semester med småttingarna? Ladda filmbiblioteket med filmer som även gör familjens yngsta medlemmar nöjda. Varför inte Disneys-filmer som “Hitta Doris”, “Beauty and the Beast”, “Den gode dinosaurien” och “Flygplan 2: Räddningstjänsten”? Inför en resa är det mycket som ska förberedas, men som tur är kan du få en hel del hjälp på webben. Många filmer finns tillgängliga online och du kan så klart även köpa somriga barnkläder online. För barnen kan själva bilresan kännas väldigt lång och då kan det vara bra att ha med sig några riktigt bra filmer. Det kommer garanterat att få resan att gå snabbare. Oavsett vart resan går hoppas vi att ni får en riktigt fin semester!